מהו ראוטר?
פעמים רבות אנו נתקלים במושג הזה "ראוטר" , או אצל טכנאי שרוצה לעזור לנו , או אצל אחד התומכים הטכניים שמדברים איתנו בזמן תמיכה אצל ספקית האינטרנט או התשתית , ואז מתחילה השאלה "מה זה ראוטר?"
כאן נענה על התשובה הזאת אחת ותמיד.
אז מה זה בעצם ראוטר?
נתב (המילה המקבילה באנגלית היא ראוטר -- router) בייתי הוא התקן חומרה המאפשר לשתף חיבור אינטרנט אחד בין המחשבים ברשת התקשורת. הנתב כולל בתוכו גם מתג (SWITCH) שבאמצעותו ניתן לחבר מספר מחשבים האחד לשני, לצורך בנית רשת מקומית ושיתוף משאבים בין כל המחשבים.
המתג הקיים בנתבים בייתים תומך בדרך כלל ב- 4 מחשבים, אך באמצעות שרשור מתגים נוספים לנתב, ניתן להרחיב את מספר המחשבים הנתמכים.
איך בעצם ראוטר עובד?
בסופו של דבר מה שעושה הנתב , מנתב את כל התקשורת מבחוץ למחשבים המחוברים לרשת
החיבורים לפורטים מתחברים ליציאות המסומנות על ידי מספר ישנן 65335 יציאות ,להלן כמה קבועות מראש בתור סטנדרט בין לאומי
פורט יישום שימוש
21 FTP פרוטוקול להעברת קבצים ברשת האינטרנט
25 SMTP שליחת דואר אלקטרוני
80 HTTP גלישה בדפי אינטרנט
110 POP3 קבלת דואר אלקטרוני
443 HTTPS גלישה מאובטחת ברשת האינטרנט
הגרף נלקח מאתר NetCheif. (הועתק ברשות מאתר NetCheif www.NetCheif.co.il)
במידה ומדובר בראוטר אלחוטי , הגדרות ההצפנה לרשת האלחוטית נמצאות בפנים גם כן
בנוסף לכך בתוך הראוטר ניתן למצוא חומת אש מובנת , ישנם ראוטרים בהם חומת האש פועלת הרבה יותר טוב וישנם ראוטרים בהם חומת האש פועלת פחות טוב , כמובן הכל מסתכם בסופו של דבר בכמה תשלמו על הראוטר.
אחד החוקים הכי חשובים שיש ברשתות הוא עקרון כתובת האייפי , ללא כתובת אייפי המחשב לא יוכל לגלוש ברשת , את כתובת האייפי במקרה הזה יחלק הראוטר שלנו , כיצד?
בתוך הראוטר יש שרת מובנה הנקרא DHCP שתפקידו לחלק את כתובת האייפי למחשב , בתור ברירת מחדל המחשבים לרוב מקבלים מספר כזה 192.16.1.1 וכד'.
למה בעצם אנחנו צריכים כתובת אייפי? תארו לעצמכם שהייתם גרים ברחוב שנקין בלי מספר בית ודירה כיצד הייתם יודעים לאן להגיע ? או איך הייתם מודיעים היכן אתם גרים?
על אותו העקרון כאשר אני רוצה לצ'וטט או לשלוח קובץ או לעבוד ברשת האינטרנט אני צריך שיהיה לי מספר מזהה , שבמקרה הזה הוא האייפי.