התאמת רשת לבית או למשרד
כאשר אנחנו בונים משרד או במידה ואנחנו גרים בבית מרובה קומות ,עולות שאלות רבות.
אחת השאלות היא כיצד נתכנן את הרשת שלנו , על השאלות האלה נענה במאמר זה.
בזמן תכנון הרשת יש לקחת בחשבון את הפרטים הבאים
-
מיקום המחשבים
-
האם הרשת היא אלחוטית או חוטית
מיקום המחשבים:
כבל רשת (כבל RJ45) רגיל ערכו שווה עד ל 100 מ' בין עמדה לעמדה , מהירות העברת הנתונים בתוך הרשת שלנו תגיע עד ל 1GB לשנייה , כמובן במידה וכרטיס הרשת תומך במהירות הזאת גם כן , סטנדרט בשוק היום הוא 10\100\1000 MB לשנייה.
במידה ויש מרחק יותר גדול בין התחנות , ניתן להתגבר על זה על ידי חיבור כבל אופטי מה שיגרום השקעה כספית גדולה לקניית כרטיס רשת אופטי + כבל רשת אופטי , אבל מכיוון שמדובר במקום יחסית קטן , הכוונה לבית פרטי או למשרד , אין צורך להשקיע סכום כל כך גדול מכיוון שאנחנו לא מתכוונים לעבוד עם סניפים בארץ , או בחו"ל.
לכן נסתפק בחיבור כבל רשת RJ 45 רגיל , אפילו שמדובר במרחק רב בין העמדות עדיין מהירות העברת הנתונים לא תשתנה, במידה ומדובר במשרד , הכוונה היא במהירות כה גבוהה שתאפשר להפעיל מצגות , או פתיחת קבצים גדולים דרך הרשת על מחשב מרוחק , במידה ומדובר בבית פרטי , ישנה אופציה לצפייה בסרטים על מחשב מרוחק , כאילו אותו קובץ. נמצא ממש במחשב שלנו.
האם הרשת היא אלחוטית או קווית?
נתחיל בכך שכיום הטכנולוגיה בעולם עוברת כמעט כולה לעבודה ללא חוטים בכלל , כמובן שיש בזה את היתרונות והחסרונות , היתרון בעבודה ללא חוטים ברורה לנו מאוד , כאשר מדובר בצירוף מחשב חדש לרשת , העבודה היחידה היא הגדרת המחשב החדש בנתב והוספתו לקבוצת העבודה והינה סיימנו את הוספת המחשב החדש , במידה ומדובר ברשת חוטית , יש צורך בהעברת כבל נוסף הוספת שקע נוסף במידת הצורך , או כמה שקעים וכבלים , העבודה היא מסורבלת יותר , פחות אסטטית , אבל מבחינת מהירות העבודה ברשת היא הרבה יותר מהירה , לעומת הרשת האלחוטית , אשר הסטנדרט שלה הוא 54 MB בתוך הרשת , כמובן שאפשר להגיע היום למהירות של 300 MB לשנייה , אבל זה מצריך הוספת סכום נאה..לקניית הראוטר , לקניית כרטיס רשת מתאים וכד'
בנוסף לכך אף אחד מאיתנו לא אוהב שמחטטים לנו במחשב נכון? , את הרשת החוטית שלנו כמעט ובלתי אפשרי יהיה לפרוץ אם אף אחד לא ישב וממש ירצה לעשות את זה , מכיוון שאם מישהו ירצה לפרוץ בסופו של דבר מה שהוא יצטרך לעשות זה להגיע למקום ולהתחבר פיזית הראוטר שלנו , ברשת אלחוטית הסיפור הוא קצת שונה , ההגדרות מתבצעות בתוך הנתב , ההגדרות הן מבחינת ממשק בלבד , אבטחה בתור חומרה מתקינות בד"כ רק חברות.
לכן ההחלטה לגבי סוג הרשת היא בידכם בלבד , חשוב לקחת בחשבון שאם מדובר במשרד ומטרת הרשת לא תהיה משחקים וכד' אין שום בעיה בהתקנת רשת אלחוטית , בלי לשבור את הראש יותר מדי , מכיוון שהעומס על הרשת לא יהיה כל כך גדול , במידה וכן מדובר בבית פרטי בו הילדים נוהגים להוריד הרבה מהאינטרנט (הכוונה לאימיול ) או שהם מתכוונים לשחק ברשת , העדיפות היא הרבה יותר גדולה לרשת חוטית , מה שיגרום לחוויית משחק הרבה יותר כיפית.
מה יש לקחת בחשבון לפני התקנת הרשת האלחוטית?
בסופו של דבר רשת אלחוטית מעבירה נתונים בתוך "ענן תקשורת" , וכמה שפחות מכשולים בדרך , ככה הנתונים יועברו בצורה הרבה יותר טובה ומהירה , יש לקחת בחשבון כמובן כמה קירות יש בין כל מחשב, האם מדובר ברשת שהמחשבים יהיו בקומות שונות , בנוסף לכך חובה לקחת בחשבון , האם יהיה מחשב שיעמוד בממ"ד , או שהנתב (ראוטר) יעמוד בממ"ד.
כמובן שגם על מכשולים כאלה ניתן להתגבר, אבל בסופו של דבר מדובר בתוספת תשלום עבור הציוד , אכן אפשר לא להשקיע יותר מדי אבל במידה ויהיו הפרעות וניתוקים של הרשת בזמן העבודה , או במקרה הכי גרועה הרשת לא תתחבר בכלל , המצב הוא לא הכי נוח.
לכן לפעמים כן שווה להשקיע כמה מאות שקלים , עבור ציוד הרבה יותר טוב , שיגרום גם לראש שקט בזמן העבודה.
חובה לזכור , שאם ישנם קירות בטון , הדבר עלול לגרום לאות חלש יותר.