סוגי רשתות
כיום ישנם כמה סוגי רשתות , רשת WAN רשת LAN רשת WIFI
מכיוון שאנחנו מדברים על רשת מחשבים ביתית , לא אתחיל להסביר על רשתות בחברות גדולות.
מה היא רשת WAN?
WAN = Wide Area Network (רשת תקשורת רחבה)
רשת תקשורת רחבה – היא רשת של מחשבים וגם רשתות תקשורת שמחוברות ביניהן במרחקים בארץ ובעולם ויכולים להעביר ולקבל מידע – כגון רשת האינטרנט.
רשת תקשורת רחבה מתפרשת על פני שטח גיאוגרפי נרחב ובנויה משתיים או יותר רשתות תקשורת מקומיות וממחשבים בודדים. היא נועדה לחבר רשתות תקשורת הממוקמת באזורים שונים.
כל רשת תקשורת שלא ממוקמת בבנין או באותו קומפלקס (אוניברסיטה , בית ספר וכד') אחד היא רשת תקשורת מחשבים רחבה.
דוגמאות לרשתות תקשורת מחשבים רחבות:
-
רשת האינטרנט
-
רשת בין סניפי בנק , חנות וכד'
-
רשת המחברת בין בסיסי צבא
LAN = Local Area Network (רשת תקשורת מקומית)
רשת תקשורת מקומית- מתפרשת על שטח גיאוגרפי קטן ומיועדת לחבר בין מחשבים ואישיים, שרתי ולחלוק את המאבים משותפים :ציוד היקפי(מדפסות,סורקים ועוד) ולהעביר ולקבל נתונים ומידע ביניהם באמצעות יישומים שונים.
Wi-Fi הוא השם העממי למספר תקנים לציוד רשת אלחוטית במרחב המקומי (Wireless LAN) המבוססים על תקן 802.11 IEEE תקנים אלה מאפשרים פריסת רשת תקשורת אלחוטית שבה משודרות חבילות נתוני IP. בין הצרכנים השונים, למרחקים של כמה עשרות או מאות מטרים. מקור השם Wi-Fi הוא בקיצור הביטוי Wireless Fidelity, על משקל הכינוי Hi-Fi שניתן בעבר למערכות סטריאו.
רשת Wi-Fi פועלת באחד משני מצבים: Ad-Hoc או Infrastructure. המצב הראשון הוא רשת בלתי מנוהלת - כל הצרכנים (בדרך כלל מחשבים) מתקשרים בינם לבין עצמם ללא שום תשתית נפרדת, וכל אחד מהם עשוי לשדר באותו זמן. במצב השני מנוהלת הרשת על ידי נקודת גישה (בדרך כלל משולבת בנתב).
יתרונה הגדול של רשת Wi-Fi הוא בפשטות חיבור הציוד (אין צורך בפריסת כבלים והגדרות פרוטוקול מורכבות במחשב) ובמחירו הזול. מחשבים ניידים רבים נמכרים כשהם מכילים כרטיסי Wi-Fi, כך שניתן לחבר אותם בקלות לרשתות אלחוטיות.
קצב הנתונים מגיע עד 450 מגה סיביות לשנייה (בטכנולוגיית MIMO).
קיימים כמה תקנים לחיבור בין מחשב לנתב אלחוטי
· 802.11a - תחום התדרים: 5GHz קצב תעבורה 54 סיביות לשניה
· 802.11b - תחום התדרים: 2.4GHz, קצב תעבורה: 11 מגה סיביות לשנייה
· 802.11g - תחום התדרים: 2.4GHz, קצב תעבורה: 54 מגה סיביות לשנייה
· 802.11n - תחום התדרים: 2.4GHz/5GHz, קצב תעבורה: עד 450 מגה סיביות לשנייה
ישנן הרחבות נוספות של תקן זה (כמו 802.11j) המיועדות לכסות מרחקים של עד 5 קילומטרים. כמו כן, יצרני ציוד רבים מוסיפים לציוד מתוצרתם יכולות שהן מעבר לתקן, כך שציוד מתוצרת אותו יצרן יכול לפעול בקצב כפול או במרחק רב יותר.